2019. július 21., vasárnap

Minden idők első számú közellensége

Aranyból van a szíve van, igazi aranyember. Ő az, aki amikor szükség volt rá, Thornak adta a kalapácsát, Zeusznak ajándékozta a komplett delejgyűjteményét (20-300ezer Amper/kisülés), nagy Lebowskyt frissen tisztított repülőszőnyeggel lepte meg és Neo kezébe nyomta az örökzöld tablettát. Ő bombahoppa, a Fényhozó, aki a korok hajnalán Prométheusz személyében tüzet ajándékozott az emberiségnek.

Legádázabb ellenfelei jobb megoldás híján, a kriminalisztikai tanulmányok alapján alkották meg bombahoppa személyleírását, vagyis a szerintük hiteles Jansen-profilját. Eszerint bombahoppa átlagos testalkatú, inkább magas, mint alacsony, belevaló, jóképű, jellemzően inkább sportos, mint szőke, kevésbé idős, mint fiatal, jobbára borostás, csak néha csupasz, esetenként (divatmajom-)szakálla van, melyet hetente többször változtat. Ha bárki mellé áll, bárki felismerszik arról, hogy adott esetben bárki bombahoppa mellett áll. Bárki helyett konkrét valakivel is működik ez a módszer, de ilyenkor is fontos, hogy a konkrét valaki mellett bombahoppa álljon. bombahoppa valószínű kocsija jellemzően +/-15 éves, az egyetlen jellegzetessége, hogy nem különösebben feltűnő. Ha egy buli után kíváncsiak vagyunk, hogy mivel érkezett bombahoppa, lesz, aki azt mondja majd, hogy bombahoppa egy vadonatúj ZIL billenccsel parkolt le a mélygarázsban (bilikék fülke, kristályfehér homlokfal és élénkpiros billenő plató). Mások szerint jobbkormányos, kabrió, hibrid Fiat Multipla volt a kocsija, megint mások szerint Mercedes Maybach S600 Pullman Guard élénk narancssárga limuzinnal távozott. Abban viszont mindenki megegyezik, hogy a járművön nem volt rendszám. Egyszóval bombahoppát önmagában arról ismerheted fel, hogy nem ismered fel. Ennek oka az, hogy bombahoppa igazi kaméleon, bőrszíne évszaknak és tartózkodási helyének megfelelően hol előkelően sápadt, hol szexi bronzos, mely utóbbi tónust a mezopotámiai piramisépíttetések közben a Nílus-parton eltöltött Deluxe Wellness évvégék selymes, D-vitaminban gazdag napsugarai és a dél-olasz Cosa nostra, 'Ndrangheta és Camorra szivarfüstös leszámolásai kölcsönözték neki az örökkévalóságra. Igen, az örökkévalóságra, hiszen bombahoppa rendelkezik a világ legnagyobb Eón free card gyűjteményével.

Jellemző jelenkori outfitben,  egyfajta "semmi nem számít" carpe diem aranyifjúként (könnyű neki!) trógernek öltözve szeret leginkább közöttünk elvegyülni, kommersz, egynyári tornacipőben (nem Converse), hirtelenkötött, de kapucnis pulóvere, krisnás nadrágja, oda nem illő, sötétben fluoreszkáló övtáskája nehezen megfigyelhető. Szereti, ha a Szent Péter kulcscsomójára kötött efemer madzag legalább harminc centire kifityeg a zsebéből. Kiegészítők széles választékát kombinálja, úgy mint elegáns, gyakran virágmintás nyakkendő, napszemüveg, baseball sapka és (okos!) zsebóra. Ennek az anti-mimikrinek mindegyik részlete önmagában annyira feltűnő, hogy az adott inger a látóideg receptoraira érkezve gátolja az agyműködést, és a következő, retinára érkező inger megérkezése blokkolja az előző ingert észlelő receptort. Ezt észlelve bekapcsol az agy önvédelmi mechanizmusa, és a dominó-elv alapján a látóidegi FI relé pillanatok alatt lekapcsolja a szomszédos idegsejteket is, hogy elkerülje a végleges, és visszafordíthatatlan károsodást, miáltal a  retinán változó pontokban úgynevezett "vándor"-vakfoltot generál. Mindezek ellenére a további, logikailag nem értelmezhető ingerek sorozatban érkezése egy gyors lefolyású, ideiglenes kognitív traumát idéz elő az agyi másodlagos látókéregben, így bombahoppa társasága sem egyidejűleg, sem utólag semmilyen konkrétumot nem tud bombahoppa személyleírásával kapcsolatban adni. Sokáig (tévesen) tömegpszichózissal azonosították ennek okát, ezért a technológiai fejlődésnek köszönhetően a modern kamerarendszereket hívták segítségül, így amikor bombahoppa a kamera által homályosan jelent meg, ez a magyarázatuk rendre befuccsolt. A modern technológia felsülése a gépek által megalkotott, de mindezidáig nem felfedezett mesterséges értelemnek köszönhető. Mivel a mesterséges intelligencia szerint az, amit lát (bombahoppa), illetve annak megjelenési módja lehetetlen, ezért (pont úgy, ahogy a látóideg) a mesterséges értelem is a beiktatott biztonsági FI relé működtetésével éri el, hogy erről a logikai ellentmondásról  ne kelljen tudomást vennie. Ebből a szempontból a gépek, az emberiség és a struccok ugyanazt a kétbites, téves gondolkodást követik, legyen elég homok és amiről nem tudok, az nincsen.

Az emberiség jótevőjeként bombahoppa a szabadkőművesek rémálma, az Illuminátus rend felszámolója, a Volturi  Klán megsemmisítője. Népszerűsége miatt bombahoppát első számú közellenségnek tekintik a mindenkori kormányzatok, valamennyi hivatalos és nem hivatalos vallási felekezet és közösség, az összes legális és illegális vezető gazdasági entitás. Az előbbi szervezetek a támogató háttérhatalmakkal közösen kísérlik meg bombahoppát elhallgattatni, mert bombahoppa "Semmi sem  lehetetlen!" filozófiája komoly veszélyt jelent a totális hatalmakra.  Minden lehetséges mondvacsinált eszközzel cenzúrázzák, szándékosan félremagyarázott hírszerzési adatokra alapozott koholt vádakra hivatkozva támadják, minden médiában elhallgatják és a közéletben negligálják bombahoppát. A legújabb módszerük az, hogy a Google a bombahoppa keresések nagy részét átirányítja. 



Egy rajongóm küldte

Te is tudod, hogy mindez eredménytelen. bombahoppa mindenki mellett ott áll, aki őt választja és cserébe ő őrangyalként vigyázza. Mindenkinek a saját döntése, hogy vele, vagy nélküle. Nézz körül, lehet, most is ott van melletted, lehet, hogy nem ismered fel, de most már tudod, hogy miért. Az az ismeretlen veled szemben lehet, hogy éppen bombahoppa, valahonnan ismerős is Neked. Már várt Rád, tudta, hogy eljössz. Te is tudtad a szíved mélyén. Nem kellett a hívó szó. Fogd meg a kezét és mosolyogj vissza rá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése