2019. június 16., vasárnap

Sarkvidéki nosztalgia I. rész

A Jón-tenger hullámait szelem az új, 2021-ben piacra kerülő Euroyachtommal (nekem a gyár a 2025-re tervezett Egoist modellfrissítést biztosította) és pergetem lefele a cockpitben a spéci svájci arany(homok)órámon az időt. Nem háromperces ám, hanem háromórás. Három mázsa 24 karátos, kézzel formázott aranygyönggyel töltött, két méter magas, bemikrofonozott csodás Patek Philippe időmérő, az alsó és a felső Gorilla Glass homokóratestekre a kedvenc betűtípusommal (Garamond) bombahoppa, illetve hoppabomba van térhatással gravírozva. Születésnapomra készíttettem magamnak még tavalyelőtt, idén upgradeltem elé a vote4 kiegészítést. Alpesi ájerrel van feltöltve, négy és félezer méter magasban saját magam gyűjtöttem az oxigénben dús, kristálytiszta hegyi levegőt a Dufourspitzen. Utólag biztos, ami biztos nanoózonnal dúsíttattam. Szóval az óra akusztikája megfizethetetlen. Oswalds Mill Audio gondoskodik az aranyszemek pergésének korlátlan audiofil élvezetéről. Hallgatni arany. Szférák zenéje, interpretáció a’la bombahoppa. Három óránként megfordítom az elefántcsont Dharma-kereket. Ekkor a szerkezetbe rejtett kintorna a svéd álmokat játsza az Abbától, amíg bombahoppa kerül felülre addig a Money, money, money szól, amikor hoppabomba emelkedik, akkor a That's Me csendül fel. És három óránként minden kezdődik elölről. It's a rich man's world. 



Máltán Islára tartok, ahol a Grand Harbour Marina a cél, találkozom Romannal, Ti inkább Abramovicsként ismeritek, valaha üzlettársak voltunk, Istenem, micsoda bulikat csapattunk Csukcsföldön egy-két illegalitás határát súroló tranzakciónk után! Amikor felidézzük a januári atomjégtörő versenyeinket a téli sarkvidék örök éjszakájában a Kelet-Szibériai tengerről indulva a Csukcs-tengeren keresztül az Anadiri-öböl befutójáig, mindig elérzékenyülünk. Mindketten beérkeztünk kevesebb, mint egy hét alatt, télen! Három órát vertem Romanra, pedig nagy igyekezetében csapágyasra hajtotta a szegény Tajmirt

Hol is tartottam? Ja igen, jön hozzám Roman Máltára yachtnézőbe, új hajót szeretne megint, tudja, hogy igaz ihletet, inspirációt csak nálam gyűjthet. Nehezen zsíroztuk le a találkát, nem állunk bármikor,  bárkinek a rendelkezésére, de két öreg cimbora mindig szakít  időt egymásra. Tudja jól, hogy csak személyesen fogadom, hologramot, követet nem küld már régóta, megtanulta, hogy a pénzével nálam nem megy semmire. Egyszer nagyon megsértődtem, mert megfelejtkezett a születésnapomról. Kicsit megszaladt neki, és elfelejtkezett a születésnapomról!  Járta is a kanosszát, vezekelt, szabadkozott, hogy a Bajnokok Ligájára koncentrált, mintha kicsit is érdekelne engem az angol foci, meg a pitiáner font árfolyam. Nem vagyok én Jamie Oliver! 

Viszont bombahoppának sem kőből van a szíve, idővel megbocsájtottam neki. Ebben sokat segített, hogy nekem ajándékozta engesztelésül Jakutföldet, bár addigra beindítottam a Brexitet, és sajnos mindent bombahoppa sem tud visszacsinálni. Mindegy, most már szent a béke.

Kicsit elkanyarodtam, a lényeg, hogy jön Máltára personal benchmarking miatt, ami kicsit ciki neki, de bombahoppa típusú, non-human kreatív hajózási megoldásokat kizárólag a Naprendszeren kívül találhatna, oda meg tőlem nem kap vízumot, ami az enyém, az az enyém. Elon Musk ugrabugrálása sem segít neki ebben, mert Elon is hozzám jár unortodox ötletekért. Róla majd később. Szóval Roman. Kiderült, hogy nála (mint mindig) edzőkérdés is van. Szeretne bevonni a probléma megoldásába, mert neki idült "edzőideg-gyulladása" van, már megint nem bír magával. Nem volt elég neki az Európa Liga győzelem (őszintén, kinek lenne elég?), és úgy gondolja, hogy sokat segítenék, ha a fluktuációval pörgethetné fel a szerencse-kerekét. 

Ad egy: a sors kereke nálam van. Lásd első bekezdés. Ezt nem tudja persze. 

Ad kettő: ezúttal nem egy hajóban evezünk. Ezt tudja, hiszen éppen hajónézőbe jön, féltékeny. De ez igaz a Bajnokok Ligájára is, hiszen neki a Chelsea, nekem a Juventus a házikedvenc. 
Ad három: nyár eleje van. Ilyenkor a vénuszi nyaralásom sokkal inkább foglalkoztat, mint a foci meg az edzőkeringők.

A fentiek ellenére meg fogom hallgatni edzőügyben is, de mondtam neki előre, hogy  nem érdekelnek a személyes ambíciói, csupán az aktuális hangulatom alapján fogok dönteni arról, hogy hova menjen a Chelsea edzője. Okos ember, érti ő a célzást, ilyenkor mindig tankhajóval (Prelude - 430 millió liter) hozza az alkoholt a bulira, szereti, ha jó a kedvem. 


Smiley ON.



(folytatása következik)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése