2019. augusztus 24., szombat

Meghívó a Vénuszra


Régóta tudod már, hogy nyaralni a Vénuszra járok, mert a Földet anno néhány téves kalkuláció miatt kissé túl távolra építtettem a Naptól. Egyszer Te is gyere el a második bolygóra, ez egy igazi real life szolárium. Típusa szerint nem fekvő, nem álló és nem turbó, hanem bombahoppa által kifejlesztett és márkavédett TSI100 (Total Sunshine Index 100%) B-Active szolárium kötetlen kültéri sportokra és reggae-hallgatásra optimalizálva. Bronzolajra többet nem lesz szükséged. Természetesen a berendezés kvázi korlátlan üzemideje (még ötmilliárd év) garantált. Igen, jól olvastál a sorok között, ez bizony a  Te személyes exkluzív meghívód bombahoppához a Vénuszra. Nyomtasd ki, de ne oszd meg a közösségi felületeken, ez a Te egyetlen példányod. Vigyázz rá!

Szóval nyaralás. Idén a nyaralással egyidejűleg önös gazdaságpolitikai érdekekből elő kellett idéznem egy kisebb napkitörést. A fedősztori az volt, hogy a vénuszi gombamezőkön "kezeltetem" az öröklött, hallucinogenetikus interszklerózisomat. Az orvosom szklerózis interplexként írta le a tünetegyüttest, amelynek legkevésbé kellemetlen tünete a fekete-kék kombináció okozta színvakság miatti átmeneti bénulás. A durva az, hogy az interszklerózis valóban létezik. Most legalább hasznát vettem.


Eltűnt a fény, eltűnt a fény...

Szóval Vénusz. A megfelelő napkitöréshez nem kellett sok minden, csak három sorozat jól időzített kobaltbomba (nem, TNT ide nem elég), amelyek egymás hatását erősítve a Nap konvekciós rétegében léptek működésbe és így rést ütöttek a felszínen, tehát szabad lett az út a sugárzási zóna határán várakozó fotonok megszokottnál jelentősen jelentősebb tömegének. A közérthetőség kedvéért kicsit leegyszerűsítettem a fizikai modellt, de a lényeg annyi, hogy egy jól időzített napkitöréssorozat tombolt a vénuszi horizonton "véletlenül" éppen a vakációm idején. Ugyan a rengeteg aprócska foton hatalmas energiával, nagy-nagy kíváncsisággal és még nagyobb reményekkel (ki, ha én nem?) vágott neki a napfelszínen kívüli kalandoknak, de nem tudhatták, hogy a sors, pontosabban bombahoppa keze miatt alig hat percen belül a Vénuszon fejeződik be az útjuk. 

SPOILER: Ha valaki nehezen viselné az izgalmakat, vagy túlságosan türelmetlen lenne, annak megnyugtatásul annyit elárulhatunk, hogy (kisebb zökkenőktől eltekintve) természetesen bombahoppa szándékai szerint fűzzük össze az események láncolatát és a végkifejlet is számára kedvezően alakul majd

A Vénuszról hazatérve a napkitörés miatti leégés ürügyén két hónapos szanatóriumi gyógykezelésnek kiszámlázott rekreációs szabadságra vonultam, közben bedöntöttem az Irix GTI (Galaktikus Tőzsde Index) árfolyamát a galaktikus övezetben fellelhető teljes mennyiség (kettő, egyenként 42 tartálykocsis csillaghajó karaván) kiemelt TB jogcímen történő felvásárlásával, majd a tízszeres mennyiség nyomott áron történő piacra dobásával. Mindeközben szándékosan félremagyarázott hírszerzési adatokra alapozott koholt vádakra hivatkozva bepereltem a napkitörés miatt a Napot üzemeltető Solar System Operation Facility Managementet a Galaktikus Tanácsban, de ott (ahogy előre lezsíroztam) helyi konfliktusnak nyilvánítva az ügyet nem kívántak vele foglalkozni. Ezzel persze meglett a casus belli a helyi csetepatékra, így miután megszereztem a Vénuszon a teljhatalmat, a győztes diktál alapon öt Mars-évnyi vénuszi GDP egyösszegű megfizetésére tartottam igényt háborús kártérítésként. A győzelem az egyetlen, ami számít. Aki mást mond, vesztes láma, lúzer pancser, hülye balek. A jól megérdemelt hadisarcot maradéktalanul behajtottam, sőt őszintén be kell vallanom, hogy evés közben jött meg az étvágy, így hozzácsaptam magamnak húsz százalék borravalót. Ezt a Vénuszlakók sem bánták egyébként, mert az igényeim és stábom igényei olyan, azonnali teljesítménykényszert gyakoroltak a helyi bányászatra, hogy rövid idő alatt hatalmas palindrommezőket tártak fel és termeltek ki, ezáltal a Naprendszer gazdasági növekedését is úgy felpörgették, hogy a többletbevétel nagy részét még nekik is meg kellett forgatniuk az Alfa Centauri külső övezetében (Zytrat-kör), mert félő volt, hogy egyébként e fény és pompa olyan gazdasági féltékenységet szül a Galaktikában, ami további fegyveres konfliktushoz vezetne. De erre (most még) nem állunk készen. 

Ott tartózkodásom utolsó napján a vénuszi kormányzó tájékoztatott, hogy amennyiben beleegyezek, úgy a Vénuszi Demokratikus Világpolgárköztársaság végérvényesen és mindörökre, visszamenőleg és megmásíthatatlanul lemond bombahoppa javára az autonómiáról, és egyúttal felkért, hogy a következő négymilliárd évre a Naphoz kapcsolódó koncessziós jogokat átruházhassa bombahoppára. Ismervén a Nap-koncesszióval járó kötelezettségeket nem adtam végleges választ, de a döntési lehetőséget az évezred végéig fenntartottam, és egyúttal jeleztem, hogy az időtartam végén nem feltétlenül kívánnám csak a koncessziót fenntartani, hanem a tulajdonjog átruházásával kapcsolatosan is érdekelne néhány (nem kötelező) opció.

Természetesen ezzel bombahoppa számára a konspirációk még nem értek véget, hiszen ilyen win-lose személyiséggel azt a következtetést vontam le magamnak, hogy a Naprendszerben számomra már szabad a pálya, így megkezdtem az előkészületeket a csillagrendszer feletti totális kontroll megszerzésére. Ezekről a részletekről majd később beszámolok.



Dirty Black Summer

A hazaúton a tisztességesen elvégzett, bőséges hozammal bíró hasznos munka és a pihentető nyaralás öröme dagasztotta keblemet miközben Danziget hallgatva a Föld felé graviszörföztem önfeledten. A gravitációs hullámszörf az az interplanetáris közlekedés eszköz, amellyel a lehető legegyszerűbb módon lehet a téridő görbületek hullámszerű, ciklikus változásait meglovagolni. Gyönyörű, tiszta időben a napszél dagasztotta vitorlával csupán három és fél óra a Vénusz-Föld távolság, és ahogy az első bekezdésben már tisztáztuk, ez a Te személyes meghívód a Vénuszra, így legközelebb hazafele Te is szörfözhetsz majd egyet bombahoppával, csak a szkafandert ne felejtsd otthon. 

N.B: Mielőtt jössz, mindenképpen jelezd kommentben, hogy a welcome drinket bekészíthesse a személyzet. Dress code nincs, hiszen nyaralni jössz!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése