2020. május 23., szombat

Ha csak öt perced van – I. rész

Új rovatot indítunk!
Ha bokros teendőid miatt kevés időd lenne a művelődésre, akkor átvállaljuk a legfontosabb tartalmak rendszeres és alapos átvizsgálását, a személyes ízlésvilágodnak és érdeklődési körödnek megfelelő teljes körű kiszolgálással. Ezentúl csak beleolvasol az aktuális megjelenésünkbe, és pontosan tudni fogod, hogy mibe feccöld a drága idődet.

Ez nem a "kötelező olvasmányok röviden" koncentrátum, mi nem tömörítünk, nem rövidítünk, hanem megosztjuk Veled az élet, a világmindenség, meg minden, ami bombahoppa legszebb pillanatait. Ezen világsikerű klasszikusok előzetesen eljutnak hozzád a szokásos csekély tiszteletdíjunk egyszeri lerovása ellenében, ami mindössze egyetlen, saját birtokodban lévő Łélek (ha nehézségeid lennének, hosszú lejáratú ígérvényt is elfogadunk). De tényleg, ilyen hasznos és lényegretörő kritikai portállal még soha nem találkozhattál. Minden pillanatát és minden szavát meg kell becsülnöd!




Moldova György: Ferencvárosi koktél

Ha csak öt perced van, akkor ebbe a lenti rövid részletbe olvass bele, ami Lamiról, a halhatatlan balhátvédről szól, és a 68. oldal tetején található:

"...erőnlétéről pedig legendák keringtek. Végigfutotta a kilencven percet, utána – mint ahogy egy német szakkönyvben olvasta – kitépte Észak vad hegyfokáról a legmagasabb fenyőt, belemártotta az Etna tűztorkába, és ezzel a lángoló óriási tollal írta fel az alkonyi ég boltozatára: "HAJRÁ FRADI!"    "

A fenti sorokat mondhatni változtatás nélkül tettük közzé, csupán kettő apró formai módosítást eszközöltünk. A vastag betűs rész a Fradi ma esti*, Debrecen elleni győzelmét élteti, a nagy betűs kiemelés az író nagysága előtt tiszteleg.

Ne tipródj, hogy eddig kihagytad, hanem mihamarabb pótold be! Látod, máris sokkal több időd van, csak tudnod kellett, hogy megéri, van miért, van kivel és van bombahoppa.




Tehát ne habozz, olvasd hát el gyorsan, és ha elmulasztottad volna, akkor nézd meg az összefoglalót az aranylábú fiúk legutóbbi diadaláról!


N.B.: Ferencváros – Debrecen 2-1


* A Debrecen csapata elleni tavaly őszi, idegenbeli öt gólos győzelemről és a székesfehérvári diadalról itt olvashatsz.




3 megjegyzés:

  1. Én még játszottam Moldova György ellen nagypályás meccsen. Ő már akkor is öreg volt, de így is lenyomott pár percet a BLASZ valahanyadik osztályában... :)
    Hajrá Fradi! :)

    VálaszTörlés
  2. :) Én mindig is kispályás voltam, balösszevissza poszton, támadó felfogásban. Stílusomon a sakkvilágbajnokok mentorálása igen meglátszik. Kedvenc lépéskombinációm az "egy lépés és gól!" variáció!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem sokat futhattál... :) Ez a felfogás inkább a rugós focira emlékeztet, ahol a labda odagurul a lokális mélypontra, oszt' zamek! :)

      Törlés