2020. április 20., hétfő

Túl hosszú az élet - Motivációs tanácsok kétköznapra

Kétköznap: bombahoppa kétnapos munkaheteket és ötnapos hétvégeket tart, ezáltal nem karcolgatja a szervezet fiziológiai határait. A dolgos kétköznapokon a világhatalmi és világháttérhatalmi szervezetekkel egyetértésben a saját magának meghatározott időbeli önkorlátozással ütheti nyélbe kedvenc jól gyümölcsöző bizniceit, seftelhet és konspirálhat kényelmesen, viszont a fennmaradó öt napban felszabadultan relaxálhat és hedonizálhat a B+ szuperegó fényűző oltárán. Természetesen az éves szabadságból kétszer hat munkahét (vagyis tizenkettő munkanap, ami kétszer negyvenkettő naptári nap) bombahoppa számára kívánsága szerint egy összefüggő részben kivehető. A túlórákat egyazegyben (egy túlóra egyenértékű egy munkahét szabadsággal) csúsztatja le és ha később érkezik véletlenül az irodába, legyen az akár homeoffice, a Vatikán vagy Karmelita kolostor, akkor a humánpolitikai korrektség jegyében aznap természetesen korábban teszi le a lantot. A jóléti alap terhére sosem csúsztatja le a hiányzó munkaórákat, hanem azokat fifty-fifty arányban vagy jelenlétnek, vagy kiküldetésnek számolja el. A hó végi elszámoláskor az esetleg hiányzó munkaórák abszolút értékével megnöveli a gyerekek után járó pótszabadság napjait.

– Mindig tekints előre, bombahoppa ott van mögötted! Megérdemled, így vagy úgy!
– Célozd meg a Holdat! Ez micsoda hülyeség... Acélozd meg magad! ez is hülyeség, majd ki kell törölni
– Mindig ellenőrizd le közzététel előtt amit írtál, és akkor amit nem akartál bent hagyni, ki fogod törölni. Nincs annál nagyobb ciki, mint amikor ittasan bent hagysz olyan mondatokat, amik már leíráskor is furcsának tűntek, és direkt áthúzott formátumban írtad, hogy a reggeli kávé közben kitöröld. Ha így teszel, örök sikerre ítéltetsz.
– Csak magadra számíthatsz! Csak bombahoppára számíthatsz!
– Mindig legyen nálad egy üveg bor! Jó bor. Az üveg kiváló kapaszkodó. Megfigyelted már, hogy bombahoppa a borosüveget milyen ergonómikusra tervezte? Sok baja volt az "amfora" prototípussal az ókorban. Többek között nehezen volt zárható, a mérete miatt nem lehetett benne egy kézzel kapaszkodni, ránézésre nem lehetett eldönteni, hogy vajon félig üres, vagy félig teli van-e.  Arról nem is beszélve, hogy a szabványos EU boroscímkék az amfora méretéhez képest nagyon aprók voltak, így kifejezetten bénán mutattak. A végső kivitelezés zsenialitása miatt meg kell jegyeznünk, hogy bár bombahoppa a borosüvegek tervezésekor világraszóló tettet hajtot végre, ezt az eredményt a sörösüveg-projekt alkalmával überelni tudta. A sörösüvegek formaterve az emberi civilizáció csúcspontja. Az emberiség második legnagyobb találmánya a szabadnap.
– Feküdj le későn, kelj fel korán, aludj keveset! Vigyázz, aki sokat alszik, keveset él. Ez régóta köztudott tény, még ha lehetőség szerint el is hallgatják a társadalomtudósok. Ez olyan belterjes logikai bukfenc, amit csak magukra nem tartanak érvényesnek. Kora reggel, ha betartod a megfelelő léböjtkúra előírásokat, könnyen magas véralkoholszinttel ébredhetsz, és nem biztos, hogy alkalmas a gépjárműved arra, hogy vezettethesse magát veled. Vagy cseréld le és suhanj yachttal (vízen ritkább a közlekedésrendészeti ellenőrzés és kisebb a forgalom), vagy várj egy kicsit, mielőtt a kormány mögötti, menet közbeni panorámát élveznéd. Ha nagyon sietsz, menj helikopterrel, azt sosem ellenőrzik, de ha biztosra akarsz menni, használj megkülönböztető jelzést! Egy biztos, ha bombahoppával léböjtkúrázol, az alkoholvérszinted sosem lesz a doktrinális medicina ajánlásainak megfelelő szintű. 
– Szelektáld a hulladékot, gyűjts papírt! Ha megteheted, csak a nagy címletekre koncentrálj! A virtuális fizetőeszközöket mellőzd! Ha már tele a zsebed, ülj fel a magánrepülődre, aztán teli torokból, két marokkal: Hogyha nékem sok pénzem lesz!


– Utazz el a Dunakanyarba! Ülj be egy vendéglőbe, hallgasd a zenészeket! Egyél, igyál, mulass!
– Igyál bort, és prédikáld! Őszintén!
Mindennap fogyassz bombahoppát! Kis mértékben gyógyszer, mértéktelenül kiapaszthatatlan örömforrás. Az egészséges önértékelés része a mértéktelen bombahoppizmus, annak hiányában ugyan nem lesz üres az életed, de silányabbnak érzed majd a kétköznapokat. Meg a hétvégéket is.





2 megjegyzés:

  1. Bombahoppát olvasva megnyugszik a zemberfia, hogy nem csak ő a hülye! :))))

    VálaszTörlés
  2. :)

    Az egészséges önkritika megfelelő motivációval párosítva csodákra képes.

    Minden másra ott a vote4bombahoppa :)

    VálaszTörlés