2021. május 25., kedd

Huszonötmillió+

(őszinte filozóf)


A mai napon rövid ismertetőt tartok a blog jobb oldalán megjelenő menüsor funkcióiról. Felülről lefelé haladva az első és szándékosan  legszembetűnőbb optikai elem az örökzöld (Pantone 2142/RAL 6016) színű "bombahoppával életed jobbra fordul" jelzőtábla. Ezt a magától értetődő üzenetet nem kívánom tovább boncolgatni, kérlek hirdesd online és a való életben egyaránt.




A következő elemről, a megtekintésszámlálóról csak a későbbiekben ejtek szót. Ugorjunk egyet, és ismerkedjünk meg előbb az "És ez hol van?" keresőmezővel! Ha ezt használod, akkor szabadon, megkötések nélkül kereshetsz a blog téged érdeklő tartalmai között. Ne habozz, próbáld ki bátran!


A következő, interaktív funkció alkalmazásával feliratkozhatsz a blog hírfolyamára. Ha kitöltöd az "Ide írd be az e-mail címed!" mezőt, és beírod egy tetszőleges ismerősöd e-mail címét, akkor egyfelől komolyan vétesz a hatályos adatvédelmi szabályozások (összefoglaló néven GDPR-humbug) ellen, ami nem helyénvaló, másfelől jól kitolsz magaddal, mert nem te kapsz naprakész értesítést az új bejegyzésekről, és ezért naponta többször csekkolhatod a blogot, hogy megtudd, mi a helyzet, ki kivel, mikor és hogyan? Kérlek ne tegyél így, hiszen ez nem célravezető, itt inkább a saját e-mail címedet add meg!


Ha továbbgörgetsz lefele, akkor bombahoppa rövid ars poeticáját követően a blogarchívumban időrend szerint böngészhetsz, vagy még lejjebb a kulcsszavas kereséshez a címkefelhőt használhatod, így a bombahoppa tartalmak felderítéséhez mindkettő nagy segítség lesz számodra.


Végül, de nem utolsósorban nézzük, hogy hogyan működik az egyik legfontosabb elem, a megtekintésszámláló! "Összes oldalmegjelenítés osztva 2142-vel=", nos ez pontosan azt jelenti, amire gondolsz. Ha az itt látható számot megszorzod 2142-vel, akkor az összetett matematikai művelet eredménye megmutatja, hogy hányszor tekintették meg eddig a blogot. Ha a fenti példát nézzük, akkor 11795 x 2142 = 25264893 a végeredmény, tehát a képernyőkép elkészítésekor ennyi megtekintésnél járunk. Kevés magyar nyelvű blog dicsekedhet 25000000, vagyis huszonötmillió megtekintéssel. Talán a vote4bombahoppa blogon kívül egy sem. És hol van az már! Ezt a szédületesen nagy számot mostanra jelentősen meg is haladta a blog, és amikor e sorokat képernyőre vetem, már bő háromszázezer megtekintéssel közelebb jutott a huszonhatmillió megtekintéshez. Tudom, kevesen tudják értelmezni az idegen szavakat, de néha elkerülhetetlen a használatuk. A kezdetek kezdete óta expotenciális a látogatottság növekedése.


Huszonötmillió+! Szép és ijesztően nagy szám. Bár kicsit sok benne a nulla. Megállíthatatlanul nő napról napra, de nem más ez csupán, mint egy celebmérő túltolva, valós tartalom nélkül. Tudnod kell, hogy mindez káprázat, bulvársajtót sem érdemlő púderparádé, primer porhintés. Csodálhatod vakon bombahoppát, követheted, mégis hamarosan  bottal ütheted a nyomát. Hibázol, ha csak rá bízod magad. Hagyd a francba az örökzöld jelzőtábláját, inkább gondold át, TE mit teszel ma, hogy az életed jobbra forduljon?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése