2021. május 23., vasárnap

Bolognai spagetti sörrel

bombahoppa egyik legnépszerűbb receptje 


ötletparádé

A saját bolonyaidat természetesen tetszés szerinti összetevőkből csináld úgy, hogy neked jó legyen, de linkgyűjteményt nem adok, mint mindig, most is fontos az egyéni kutatómunka. A világhálón a nyelvtudásodtól függően különböző változatokra lelhetsz korok, tájak és vérmérséklet szerint, és ha gondolod, akár könyvtárban, vagy kocsmában is csillapíthatod tudásszomjadat. Az alapanyagok tekintetében fontos a minőség, az viszont, hogy malac vagy marha, netán pipe vagy pulyka, egykutya. Csináld, ahogy szereted! Persze a kutya, a denevér, a gyík vagy a gyíkember nem OK. Vannak vegán változatok is, de ezt most inkább hagyjuk. Ha nagyon nem találod a megfelelő receptet, gyere el az egyik ingyenes bemutatómra és segítek neked is elkészíteni a saját névre szóló, egyedi sorszámos, prémium bolognaidat!

Amikor bombahoppa bolognait csinál, akkor egy valami mindig fix, és az bizony a sör. Szertartásrend a sörfogyasztáshoz ittA sör mellé a bolonyai spagetti remek köret, bár akad, aki a sört bolonyai nélkül, csak magában fogyasztja. Toleráns világunkban csupán rajtad múlik, hogy te hogyan iszod a sört.

Tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy a vote4bombahoppa blog semmiben sem különbözne a többi blogtól, ha nem adna neked (ingyen) olyan életvezetési tanácsokat, amiket más recepttúrákon (ez nem helyesírási hibát, hanem gasztrokörutakat jelent) sosem érhetnél el. Mindezeknek megfelelően a következő bekezdés arról szól, ami a receptekben sosincs leírva.




Mit tehet a sejt, ami mit se sejt Avagy mit tegyél, ha valamit elrontottál?

A fenti képernyőkép nem akárhonnan származik, hanem a Bianka néniről, a kommentláncból. Neked nem kell ezzel vesződnöd, mert alább kiválogattam a fontosabb veszteségminimalizálási praktikákat, a Bianka nénin inkább a naprakész tartalmakat olvasgasd!

Tehát, tegyük fel, hogy elsóztad... mi légyen most?

Grell: Elsóztad? Főzés? Ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy magad végzed a kétkezi munkát és nincs erre az alantas elfoglaltságra legalább egy csekély, min. 70 főt számláló személyzeted? Nekem kellemetlen.    

Grell nem segít, hanem megtanít arra, hogy legközelebb jobban figyelj! 

Jumpman23: krumplit kell belefőzni, akár egészben. +1 kg sót nem vesz ki, de sokat tud javítani.

Babicz Tamás: Edit segít: Baszki egész nap abban a hitben voltam, hogy ma lesz a Kijev elleni meccs, még a nagy rohanásban el is sóztam készítettem a bolognait, hogy meglegyek a főzéssel kilencre.

Babicz Tamás a szövegszerkesztő Editet hívná segítségül, hiszen ami nincs fent az interneten, az meg sem történt!

Marvin: Covid-19. Ha nem érzed az ízeket, akkor tök mindegy, mennyi só van benne. Amúgy sehogy, "The show must go on".

Gábor Gerencsér: Minden falat után 1-2 korty sör. Sótlan nem lesz, de egy nagy adag végére, már nem érdekel.

bombahoppa: Úgy szeretlek, mint bolonyai levesben a sót!

Juve1974: Langyos, MELEG vízben áztatni, sokáig!

Tigris Willis (ex-YouWentÚssz): Cukrot kell tenni rá. Sokat.


Fenti sorokat (hogyan máshogyan?) egy bolonyai összerittyentése közben vetettem képernyőre. Igen, ittam közben sört is. Mi a titka bombahoppa bolonyai receptjének? Az, hogy úgy csinálod, ahogy akarod, és olyan sört iszol hozzá, amilyet akarsz.

Jó étvágyat!



N.B.: Ma este a Juventus csapata bedarálja Bolognában az ellenfelet. A meccs után frissítem a bejegyzést a végeredménnyel.

UPDATE: A meccsen négy gólt gurított a Juve és utána leállt a daráló. 

2021.05.23 Bologna–Juventus 1–4








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése