2020. november 16., hétfő

bombahoppa széfrepesztő technikái sorozat – I. rész



Robin Hood Williams:
...everything we've ever stolen...
...everything I touched was golden...


Miután árvaságomra és menekült státuszomra hivatkozva Nemzetközi Hendikep  és Esélyegyenlőségi Megbízottként, politikailag korrekt kiemeléssel és a megfelelő pozíciókba megfelelő mennyiségű csúszópénzt juttatva túljutottam a selejtezőkön, a huszonnégy csapatos döntőben színpompás, megnyerő és ellenállhatatlan játékkal elhódítottam az első (és egyben utolsó) graffiti-világbajnoki címet, majd besöpörtem még mellé a PPP közönségdíjat, a Prima Primissima Populare aranypanda kitüntetést. Mind a kettő trófea jól mutat a nappalim vitrinjében. Sokan nem tudják, de nektek elárulom, hogy a panda szobrocska a közhiedelemmel ellentétben nem fehéraranyból, hanem ámenplatinából készült, egy, az ötvös részére fel nem róható kommunikációs hiba miatt. Mivel a térerőt én uralom, ezért ezt a szerény hibát mindössze telekommunikációs kiigazításnak nevezem, de a közhangulat megnyugtatása érdekében "a hiba a közvetítő vonalban van" bullshitet potyogtattam szét az információs sztrádákon. Azóta is mindenki örömmel gondol vissza erre a világbajnokságra, ahol a közvélekedés szerint a jó elnyerte méltó jutalmát és a rosszak megbűnhődtek érdemeik szerint. Média rules forever, miközben enyém lett minden létező világok egyetlen (b+P, vagyis bombahoppa Partnership konstrukcióban készült) Platina PPP Pandája.

Ha valaki eddig nem tudta volna, az I. (és egyben utolsó) Graffiti Világbajnokság volt az a rendezvény, amin rajtam kívül csak a világ gazdasági elitjének leendő örökösei vehettek részt, így előzetesen egy csapatépítő program keretében elvittem a többi versenyzőt a Pokolba, hogy lássák, bombahoppa mindenre képes. 
Az első "beugró" feladat egy PCR teszt hibátlan kitöltése volt, amire minden kreatív versenyző lázasan készült. A második feladat, amit kaptak, az volt, hogy Nihil Despacito munkacímmel készítsenek akvarellt vízbázisú akrilfesték, festékszóró pisztoly (SataJET Multicolor Twilight, köszönhetően a  bőkezű támogatóknak) és egy 4D fényezőkabin felhasználásával oly módon, hogy a hangulati elemek és a színek összhangja a sivár és lélektelen, örök gyötrelmet szimbolizálja. Inspirációnak bombahoppa  "Homokvihar előtt a sivatagban" kompozícióját használhatták, melyet a szerző Hévízgyörkön a Szahara utcában készített. Az utca arról kapta a nevét, hogy a településen ez az egyetlen olyan utca, amiben nincsen italmérés.

Száraz november a Szaharában

A résztvevőknek a feladat végeztével először egymás műveit kellett pontozniuk, majd szóban, szemtől szemben is értékelték egymás alkotásait, hogy megfelelő kezdő disszonancia alakuljon ki közöttük a világbajnokság kieséses szakaszára. Mivel a graffiti vébén induló nihilista, extrovertált és unatkozó kamaszok pontosan tudják, hogy minden, de minden tényleg hiábavaló, hiszen soha semmiért sem kellett küzdeniük, minden csak egy parancsba kerül nekik és azonnal teljesül az óhajuk, ezért bombahoppa két versenyművel megmutatta nekik, hogy az inspirációt nem vásárolhatják meg, hiszen az egy és igaz ihlet bizony csakis bombahoppát illeti. 

nihil stanas sine deo
nihil tu sine bombahoppa

A Kék Hold völgye 


bombahoppa műalkotásaival először a Pokolba, majd a Mennybe repítette a többi versenyzőt és a közönséget egyaránt. A két kompozícióban közös részletet figyelhetnek meg az éles szemű megfigyelők, a fehér festékes vödör képében bombahoppa kameózik ártatlanul egyszer a bal, máskor a jobb oldalon minden politikai utalás nélkül. 

A destruktív lázadás és a hédon jegyében unatkozó felső tízezer részére a világverseny után a művész a díjnyertes műveket rövid távú bérletbe adja. Ilyenkor bombahoppa a nagy érdeklődésre való tekintettel természetesen kizárólag a saját árkalkulációja alapján dolgozik. A képletet az alábbiakban megosztjuk veletek.

( (nagy összegű, vissza nem térítendő kaució + kiemelkedően magas bérleti díj) / rövid bérleti periódus) ) x ( Uniós támogatások + brüsszeli bürokrácia együttható) 
= mérhetetlen kényelem és jólét for bombahoppa = vote4bombahoppa



N.B.: A grafitti vébén járva érkeztek meg idén a fecskék. Kék ég, zöld fű, fehér felhőpamacsok, madárcsicsergés. Idill és menyország. A milliárdospalánták azóta is bombáznak a messengeren, hogy mikor jöhetnek megint motivációs tanácsadásra.  


UPDATE: A sorozat második része itt és a harmadik rész itt olvasható.




1 megjegyzés:

  1. Ha jól tájékoztattak, akkor anno Yoko Ono is ilyen szintű képzőművészeti alkotásokkal vonta magára a drogban áztatott elméjű Lennon János figyelmét... :)

    VálaszTörlés