2021. október 1., péntek

Szép őszi nap


Szerda délelőtt még félig nyár volt. De estére már bekezdett az ősz erősen, és az ősz az egyik kedvenc évszakom. Willkommen!

I feel alive

Ez az idei ősz egy hosszú, szép ősz lesz. Ez biztos, mert nem akárhogy kezdődött. Ennek egyik oka többek között az, hogy nyáron Mr. Allegri visszatért a Juventushoz. Mostanra beérett a munkája, és úgy tanította meg a Chelsea-t kesztyűbe dudálni, hogy az angoloknál azóta akut hiány lépett fel a benzinkutakon. De a brit energiaellátás számunkra nem fontos. Az a fontos, hogy a BL-győztes csapat fiaskózott, és a Juventus csapata két meccs után hat ponttal és négynullás gólkülönbséggel vezeti a csoportot. De az elfogulatlanság álcája mögött vizsgáljuk csak meg, hogy hogyan szerepeltek eddig a BL-ben az olasz csapatok? Az Atalanta négy pontot szerzett a maximum hat pontból. Jó. Az inter egy pontot a hatból. Nagyon jó! A Milan nulla per hat. Szuper! Tehát a megszerezhető huszonnégy pontból tizenegy pontot szereztek az olaszok. Nesze neked nagy mellény, csizmaszár! Nézzük máshogy! A Juve száz, az Atalanta hatvanhat százalékos. Csináljunk toplistát!

1. Juventus             6/6  100%
2. Atalanta              4/6     66%
3. Internazionale    1/6     17%
4. Milan                    0/6      0%
(Akinek nem tetszik a formázás, csináljon tetszőleges excel tabellát, a tartalom a lényeg.)

Akik kicsit jobban ismerik az olasz csapatokat, megkérdezhetik, hogy mi van például a Napoli csapatával? Nos, a Napoli nem játszik a BL-ben. Miért nem? Kérdezhetnénk. Hát azért, mert be sem jutott! A Napoli az Európa Ligában játszik. Pontosabban ott játszanak a Napolival. Pontosan úgy, mint a Bajnokok Ligájában az ellenfelek az interrel, aminek az eredménye ugyanúgy 1/6 pont. Piha, köpnek félre a sokat látott, egyszeri szurkolók, nincs itt kérem semmi látnivaló, ezt már megszoktuk. Amit viszont nem szoktunk meg, és ehhez ki kell tekintenünk Hispániába, az a katalán fanfakt (gyk. Fun fact). A mérvadó viszonyítási alap persze ebben az esetben is legyen a talján foci. A Barcelona pont olyan jól szerepel idén, mint a Milan. 

0:6

Vagyis nem is. Rosszabb a gólkülönbségük!

Mi köze van a BL-nek az őszhöz? Kérdezhetjük, hogy visszatérjünk a címben felvázolt alapvetésre. Nos, szakadhat az eső és lehet hideg, de ez mégis egy szép őszi nap.


N.B.: Nem szép dolog mások kínján nevetni. De jól esik. Emiatt nem jutunk a pokolba.




11 megjegyzés:

  1. A Barca ugyan 0%-os, ám a Pool 100%-os, ergo az egyik szemem sír, a másik nevet. Messi parádés gólt lőtt, úgyhogy a mérleg inkább pozitív... :)
    Az EL-ben bohóckodó Fradiról: bár gyerekkorom óta Fradi drukker vagyok, ám ezért a közpénzzel kitömött Kubatov pártcsapatnak képtelen vagyok szurkolni. Majd ha bukik a NER és a Fradi újra fideszmentes lesz, akkor jöhet újra a Hajrá Fradi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinek a pap, kinek a papné, a politokosokról nem nyitok vitát.

      Itt jó ebédhez szól a nóta és jófajta talján miniszterné levessel töltöm az ebédidőt.

      Törlés
    2. Talján miniszternek híg a leve? :)

      Törlés
    3. Ne beszélj zőccségeket, inkább aprítsd béle a minestronébe! :)

      Törlés
    4. Zőőőd zászlók, zőőőd sasok, ne beszéjjjetek zőőőőcségeket!!! :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Che importa? Nessuno. Hai ragione! :)

      Törlés
    2. Chiunque o tutti. Sicuramente.

      Törlés
    3. Ognuno è qualcuno da qualche parte...

      Törlés
    4. Látom, használt az Olasz nyelvlecke sorozatom. :)

      Törlés
    5. Annyit használt, hogy a gugli fordító olasz szekcióját is igénybe vettem. Eddig csak a "mangiare gatto fritto!" kifejezés volt ismert előttem, mert nem vagyok büfé olaszban... :)

      Törlés