2021. január 7., csütörtök

Szép téli nap


Semmi sem tökéletes. De sok minden majdnem az. Az Úr 2021. esztendejében, Vízkeresztkor, a Serie A 16. fordulója is majdnem tökéletesre sikerült.  Többek között kikapott az Inter. A Sampdoria kapusa, Audero (ex-Juventus kapus, jó ügynök) kivédte Sanchez tizenegyesét. Ez mondjuk nem nagy dolog, a srác az utolsó tizenkettő büntetőjéből csak négyet tudott belőni. Ne nevessük ki, az nem lenne méltó, lapozzunk inkább. 

A Napoli emberelőnyben kapott ki. Otthon. Koronavírus-fertőzés miatt hiányzott a nyáron 70 millió euróért igazolt sztárcsatáruk, Osimhen. Pontosabban nem hiányzott, hiszen ebben a szezonban összesen két gólt rúgott eddig. Ellenfelük, a Spezia csapata a kiesést jelentő tizennyolcadik helyről várta a meccset. Amire el kellett mennie, ha tetszik, ha nem. Ebben a szezonban csak a Napoli teheti meg, hogy nem utazik el az idegenbeli meccsekre. Igazuk is van. Otthon is kikaphatnak, lásd fentebb. Nevethetnénk rajtuk, de az nem méltó, felejtsük el a kárörvendő szmájlikat, inkább lapozzunk!

Andrea Agnelli: You'll find the strength to fight and stand upright

A Coviddal szőnyegbombázott Juventus a Coviddal megtizedelt AC Milanhoz látogatott. Papírforma eredmény született, nem lenne illendő kárörvendeni. Viszont kiemelendő néhány fontos mozzanat. Chiesa végleg megérkezett, két gólt lőtt, az idényben már összesen hatot. Ellenőrizetlen fun fact: ezzel beérte Douglas Costát és Bernardeschit, akik a Juventus szélsőiként az előző két szezonban lőttek összesen ennyit. Az Amerikai Egyesült Államok második legfontosabb eseménye 2021. január hetedikén a Capitolium ostroma volt. A Number One viszont a texasi Weston Mckennie gólja volt a Milan ellen. Ezzel a góllal Weston végleg rálépett a Vidali útra, szurkolunk neki és az Egyesült Államoknak is. 

Mit lehet mondani még erről a napról? Cristiano Ronaldonak nem volt jó napja, nem lőtt gólt, sajnos semmi sem tökéletes. De ennek ellenére ez egy szép, téli nap volt.




3 megjegyzés:

  1. Én olaszokat sajnos egyáltalán nem tudok nézni, mert az a bajnokság a Digi vadászterülete. EZ nem is lenne baj, mert én a Liverpoolt és a Barcelonát (azaz a Messit) szeretem figyelni, de a nyomoronc Digi tavaly óta lenyúlja a Spíler elől a legjobb angol meccseket is. Egy internetet nem tudnak rendesen működtetni, de a fociközvetítéseket ugyanúgy behabzsolják, mint Mészáros&Mészáros a magyar közbeszerzési piacot. :(

    VálaszTörlés
  2. Sebaj, az olasz foci főbb eseményeiről itt mindig találsz adatokkal megtámogatott, elfogult elemzést. Csak látogass ide rendszeresen!

    Cserébe megígérem, hogy ha hidat építtetek, akkor az ajánlatodat pozitív diszkriminálom majd. Erről előzetes írásos megállapodást is köthetünk, nálad rímekkel, itt rímek nélkül :)

    VálaszTörlés
  3. Abcúg Digi! Abcúg Digi!
    Digitévé monnyonle! Digitévé monnyonle!
    Spíleroléééé! Spílerolééé, Spílerolééééóóóléééóóóléééé!

    Ahogy a Költő mondja:

    Vidám lenne Béla, Anna,
    Ha a Digi kidurranna,
    Mint egy lufi s szállna messzi,
    S más tévén lenne a Messi!

    Spíler egy és spíler kettő
    Meccsel teli lenne ettő',
    S nézhetnénk ott napi tízet;
    Aki magyar, erre fizet!

    VálaszTörlés