2021. január 16., szombat

Hűtlen


FIGYELMEZTETÉS! Az alábbi mű olyan politikai hasonlatokat tartalmaz, melyek megviselhetik minden politikai oldal támogatójának idegrendszerét. Célunk az ismeretterjesztés, nem a megbotránkoztatás, a politikai indíttatású megnyilvánulásokat cenzúrázni fogjuk.

 

 

Amíg él, el nem felejti,
hogy a múltat ki nem tépheti
szívéből.

 

A Serie A 2020/2021-es idényének a téli napfordulója január tizenhetedikére esik. Akárhogy alakuljon a forduló, ettől a naptól kezdve minden nap fényesebb és dicsőségesebb lesz. Ezen napon viszont végleg megkezdődik Antonio Conte kálváriája. Milánóban, mennybemenetel nélkül. A rögeszmés alapfelállása, a szegény ember háromötkettője, az eredménytől függetlenül beindítja a katapultot, melynek végén akkorát esik, mint az a bizonyos ólajtó. De nem itt kezdődött a története, hanem Leccében, annál a futballcsapatnál, amelyet elsőként köpött szembe, amikor az edzői pályája során a rivális Barihoz írt alá. Azóta Leccében kis betűvel írják a nevét, mint anno Nemecsek Ernőnek a Pál utcában. Viszont Antonio Contét sosem fogják rehabilitálni, ellentétben az ifjúsági regény főhősével. 


Mihez mérhető Dél-Olaszországban egy ilyen tett? Ahhoz, hogy ezt értelmezni tudjuk, kénytelen vagyok óvatos geopolitikai hasonlatokat alkalmazni, olvasóimat szándékom szerint nem megbántva. Viszont a kommentek közül a politikai témájúakat olvasatlanul moderálni fogom, a blog célja nem a megosztás, hanem a bombahoppára leadható szavazatok maximalizálása. Sosem az a kérdés, hogy melyik oldalon állsz, hanem az, hogy mikor szavazol bombahoppára?


Tehát mit is tett Antonio Conte? Volt Lecce játékosként Bari edző lett, és éppen megvizsgálhatnánk a Bari futballcsapatának vezetői hozzáállását is ehhez a tényhez, de legyünk őszinték, nem ők írták alá a szerződést Conte helyett. Ugyanő ex-Juventus játékosként (!) és ex-Juventus edzőként mit tett? Na mit? Kis kitérővel aláírt az ősellenséghez, és immár az Internazionale csapatának a vezetőedzője. Szerintetek ki írta alá a szerződést? Elvis Presley? Nem! bombahoppa? NEM! Ő maga, egyedül, saját kezűleg, saját akaratából, megtagadva múltat és a jövendőt! Nem vagyunk olyan kisstílűek, mint a délvidéki maffiaközösség, mi nem írjuk kis betűvel a nevét. De örökkön örökké emlékezni fogunk erre az árulásra, és félrefordítjuk a fejünk, ha ezzel a hitszegővel a vendéglőben összefutunk. Persze nem futunk össze, mert mi nem járunk gyorsétterembe, és a világ egyik legjobban fizetett edzője a tízeurós csumit szereti. Tele a pénztárcája, de üres a lelke. Sivár élete van, és tett érte, sokat.


Képzeld csak el, hogy Orbán Viktor itthonról a ciklus végével egy ciklusra a keresztény-konzervatív lengyel kormány miniszterelnöke lesz, de csak azért, hogy utána a balliberális román kormány miniszterelnöke legyen. Tudom, nem megy. Hát ilyet tett Antonio Conte! Mit tett Orban? Decemberben lemondott a román miniszterelnöki posztról! Pedig még meg sem született a fenti hasonlat, de pusztán a távoli névrokonság elbizonytalanította a jövőbe vetett hitét. Igaz, nem is szavazott bombahoppára. Mi történt ezen a héten? Giuseppe Conte olasz kormánya komoly válságba került, a koalíció felbomlott. Talán csak a köpönyegforgató Conte névrokonság miatt, talán bombahoppa szövögette a szálakat a háttérben, erről nem szeretnénk beszélni.  Nomen est omen. És természetesen most nincs itt az ideje az Egyesült Államokban zajló politikai folyamatok elemzésének sem.

 

Conte nem Mario Balotelli, és Balotellit sosem az eszéért szerettük, Contének van esze, de nincsen szíve, úgy váltogatja a fogadott hazáját, ahogy mások az alsónadrágjukat. Úgy tesz, mintha mindent összevissza keverne. Pedig Magyarországon sem, és Romániában sem szeretik, amikor Budapestet Bukaresttel keverik. Orbán és Orban miniszterelnök urakat sem szoktuk összekeverni, és nehezményezzük, ha valaki mégis ezt teszi. Mi nem keverjük a fazont a szezonnal. Bariban ne viselj Lecce mezt, és fordítva sem, soha! Az áldott zebramezt sosem cseréljük le a pokol színeire. SO-SEM! SO-HA-SEM!

 

Tehát mi is lesz január tizenhetedikén? Mindegy, mert a gonoszok mindig elnyerik méltó büntetésüket, és a jók mindig a hepienden találkoznak!  

 

Akkor is bajnokok leszünk
Egész világ, hogyha ellenünk
...
Félni sose kell, a jobbak mi vagyunk

Akkor is győzünk, hogyha kikapunk.



N.B.: 2021. január 17. 20:45 Internazionale - Juventus, a mérkőzést a Digi Sport 1 közvetíti.


Update 2021.01.17 23:00: a blog indulása óta ilyet még nem kellett leírnunk, de nyert az Inter. Vak tyúk is talál szemet!




 

2 megjegyzés:

  1. Hű, hós évszak ez a winter,
    Juvét ver ilyenkor Inter!
    Primaverán vajon ront-e
    Teljesítményén il Conte?
    ;-)

    VálaszTörlés
  2. Elfeledtük gyorsan ezt a terhet,
    A Juventus se mindig nyerhet.
    Szuperkupa döntőt nyertünk tegnap,
    Az inter meg SEMMIT.

    :)

    VálaszTörlés