2020. július 6., hétfő

Út a pokolba - all around Börzsöny



A pokol Rétságon van. De nem lent, hanem fent. Nyáron meleg van itt és télen hideg, hiszen az éghajlat mérsékelt kontinentális. Két úton juthatsz ide, és ez a két út ugyanaz. Mind a kettő egy dombtetőn visz keresztül, ott, ahol a sorsod pillanatokra ködbe vész. Néhány helybéli a völgyet Mordornak hívja, pedig odalent zajlik az élet. Virágbolt, cukrászda, könyvtár és munkaügyi központ is van a centrumban. És Zulu harcos, róla majdnem elfeledkeztem. A főútról felágazik egy kis bekötő út. A Templom utcán még megállhatnál, de akkor sosem jutsz el a pokolba. Ne, most még ne fordulj vissza! Hív a csúcs, Ikarosz, inkább menj tovább! A kartográfia furcsa fintoraként a laktanya mélye a dombtető, itt van a pokol, ahova kevesen merészkednek. 

 A sorompó félrehajtva, nyitva.

Serpákra nem lesz szükséged, és a hegyimentők mindig készen állnak, viszont a sorompón túl már csak magadra számíthatsz. A Zónát éjszakára lezárják. Ekkor kezdődik a tánc! 

bombahoppa lezárta a Zónát.
Indulhat a buli!


odabent áll a bál


A harckocsik szellemei a hangárakban minden éjjel életre kelnek, és a lidércfényben sok kis sikoly húzza nekik a lánctalpalávalót. Jobban teszed, ha még napnyugta előtt lelécelsz! THIS IS THE REAL HELL!

IGEN, EZ A POKOL

A figyelmeztető felirat jelzi, hogy hol jársz. Ez nem az Országos Kék-túra, és itt senki nem csinál szelfit. További fotókat itt találhatsz.

Mad Max is itt kattant be, de Iván, az óvatos orosz katona szerencséjére sosem merészkedett be a Zónába. Boriszról nem mesélhetek, bement, de hivatalosan sosem jött ki. Doszvidányia!

Lánctalpávaló




N.B.: Tudom, kíváncsi vagy, vajon a pokolban mennyire van meleg? Nos, ilyenkor nyáron különösen. De szerencsére a közelben van a Fűtőház! Ott hűsölhetsz. Csak juss ki élve, és mindig zárd be magad mögött a sorompót!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése